Корекцията на столичния бюджет е 23 млн. и 400 хил.

...
Корекцията на столичния бюджет е 23 млн. и 400 хил.
Коментари Харесай

Столична община тази година няма да купува цветя за парковете

Корекцията на столичния бюджет е 23 млн. и 400 хиляди лв. надолу. Това съобщи заместник-кметът по финансите на София Дончо Барбалов. По думите му тази година общината няма да купува цветя за градските паркове.
Припомняме, че в средата на април от неправителствената организация " Спаси София " сигнализираха, че градската администрация е взела решение единствено да отсрочи, само че не и да приключи конкурс на стойност близо 7 милиона лв. за покупка на цветя, шубраци, чимове и тревни смески. Заседанието, на което трябваше да се отворят офертите в процедурата, към този момент е единствено отсрочено, само че самият конкурс продължава да е настоящ, разясниха още от " Спаси София " (Припомнете си проблема в този материал.).
Към края на март 19 млн. лева по-малко са приходите в бюджета, като част от тези понижени доходи чакаме да се компенсират през годината, разяснява още заместник-кметът в ефира на утринния блок на bTV.
На този стадий чакаме втора промяна и цялостна актуализация на бюджета на София през септември, стана ясно още от думите на Барбалов.
Общината няма да се откаже от планове, свързани с просветителна инфраструктура, вътрешния кръг на града и метрото. Това, което ще се опитаме да създадем, е да разсрочим тези капиталови планове във времето. Тази година ние няма да купуваме цветя, ще влагаме по-разумно съгласно рецесията. Всички дружно би трябвало да излезем от тази рецесия по най-хубавия метод, уверен е Барбалов.
Той акцентира, че превозът е един от най-засегнатите браншове, като към средата на май към 9 млн. и половина ще бъде общият финансов недостиг, който общината ще компенсира.
Заместник-кметът акцентира, че рискови групи от общината се тестват за COVID-19, като резултатите на всички места са положителни все още.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР