Корабната индустрия започва да усеща нарастващите разходи за дизел и

...
Корабната индустрия започва да усеща нарастващите разходи за дизел и
Коментари Харесай

Покачващите се цени на дизела и бензина ще се отразят на цената на доставките

Корабната промишленост стартира да усеща възходящите разноски за дизел и бензин. Горивото е най-големият разход на доставките, тъй че всеки скок в цената притиска по този начин или другояче към този момент напрегнатите световни вериги за доставки. Цената на корабното гориво в Ротердам доближи най-високите стойности от края на 2019 година при започване на тази седмица, като растежът е от 23% от началото на годината, предава Bloomberg.

" Това е една от аргументите, поради които международните цени на суровините и са толкоз високи, а това движи и инфлацията ", съобщи Марк Уилямс, анализатор от Wood Mackenzie Ltd.

Сред главните аргументи за нарастването на цените на корабното гориво е растежът на цените на суровия нефт, който се употребява за производството на множеството корабни горива. Цените на корабното гориво в Европа, известно като мазут се повишиха също много бързо.

Въпреки че рестриктивните мерки във веригите на доставки продължиха да спъват растежа, има признаци, че те са надминали своя пик - фактор, способствуващ за леко облекчение на инфлацията при изкупните цени ", разяснява неотдавна IHS Markit за обстановката във Англия.

Ръководителят на корабната линия Maersk Сорен Скоу, съобщи наскоро, че евентуално от ден на ден хора ще се върнат на работа в пристанищата, повече новопостроени кораби ще възстановят интервенциите си.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР