Кораби от втората постоянна противоминна група на НАТО са във

...
Кораби от втората постоянна противоминна група на НАТО са във
Коментари Харесай

Кораби на НАТО от 4 държави на пристанището във Варна

Кораби от втората непрекъсната противоминна група на НАТО са във Варна. Военните плавателни съдове са от Германия, Румъния, Турция и България, съобщи Българска национална телевизия.

Корабите на Алианса акостираха през вчерашния ден на Морска гара във Варна и следва да имат взаимно корабоплаване. Целта е да се усъвършенства оперативната съгласуемост и подготовката на многонационалното съединяване при използване на процедурите и стандартите на НАТО, да развие военната подготвеност на участващите сили, както и да способства за сигурността в Черно море.

Освен пристанището във Варна е планувана аудиенция на военните кораби в пристанище Констанца, а по-късно и присъединяване в българо-румънско противоминно обучение " Посейдон ". То ще се организира от 1 до 8 март. През двата почивни дни корабите ще бъдат отворени за посещаване от жители всяка заран от 10 до 12 часа и следобяд от 14 до 16 часа.

Всички, които ще дойдат да прегледат корабите, би трябвало да се въоръжат с самообладание. От съображения за сигурност всеки един ще бъде проверяван от чиновници на " Военна полиция " преди да се качи на борда.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР