Корабът ``Орион`` от програмата ``Артемида`` на НАСА ще прелети близо

...
Корабът ``Орион`` от програмата ``Артемида`` на НАСА ще прелети близо
Коментари Харесай

Най-мощният космически кораб на НАСА ще прелети над луната

Корабът ``Орион`` от програмата ``Артемида`` на НАСА ще прелети покрай луната през днешния ден в 15,00 ч. българско време. Ще премине на 130 км над лунната повърхност преди да навлезе в по-голяма орбита. Желаещите да проследят пътя на ``Орион``, могат да го създадат на

``Орион`` се нуждае от ускоряване, с цел да доближи далечната ретроградна орбита, заради което ще орбитира в противоположна посока по отношение на околоосното въртене на Луната. По време на маневеата корабът няма да има контакт с екипа на НАСА на Земята в границите на половин час. След това ще стартира да изпраща назад данни и фрагменти от прелитането.

Учените от плана " Артемида " обявиха, че досега задачата е " надхвърлила упованията " им от старта си предходната седмица. " Бяха в действителност вълнуващи няколко дни както за екипа, по този начин и за галактическия транспортен съд, до момента в който наблюдавахме работата на системата в космоса``, сподели Джим Гефър от НАСА.

" Орион`` е първият изследователски галактически транспортен съд за послените 50 години, който напуска ниската земна орбита и е изпратен на Луната, напомня Би Би Си. Това е и най-мощният галактически уред, прочут на човечеството. Мисията " Артемида`` стартира в сряда от галактическия център ``Кенеди`` във Флорида. Капсулата ``Орион`` към този момент изпрати няколко селфита по време на своето пътешестване. Тъй като това е тестов полет, на борда няма астронавти, а три кукли с човешки размер, покрити с хиляди датчици, които да дадат изясненост дали околната среда ще понесе на хората.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР