Корабът, който е обявен и рекламиран за непотопяем, потъва на

...
Корабът, който е обявен и рекламиран за непотопяем, потъва на
Коментари Харесай

Артефакти от Титаник – разгледайте тези вещи с тъжна история

Корабът, който е разгласен и рекламиран за " непотопяем ", потъва на 15 април 1912 година. Всички знаем историята на " Титаник ".

Експедициите за търсене на остатъци от големия транспортен съд не стопират и до през днешния ден. Цялата история към този момент е придобила романтично-меланхоличен ореол и наподобява, че гладът за артефакти от " Титаник " не стихва.

Първото пътешестване – през Атлантическия океан от Англия до Америка, притегля вниманието на обществеността освен поради впечатляващите му размери, само че и поради екстравагантността му. Първокласната секция на кораба разполага с кафенета, спортна зала, плувен басейн и първокласни турски бани.

По всичко наподобява, че " Титаник " е бил сбъдната фантазия. Но фантазията скоро се превръща в призрачен сън. Само четири дни откакто корабът отплава, против него се появява айсберг и в резултат на удара  " непотопяемият " потъва. В галерията ни можете да видите някои от най-запазените артефакти.

За малко от тях се знае повече. Например документ на немски преселник, с който той заявява желанието си да получи американско поданство. Хартията е оживяла, тъй като е била в кожен куфар и самата кожа  " се е залепила " за нея. Другите хартиени артефакти са част от сметка и банкноти. 

Виждаме също шапка, обувка, бинокъл, часовник, ръкавици, гривна – все движимости, които са надживели притежателите си с повече от столетие. Това какво е, в случай че не е житейска поука!  

 
" Титаник " като туристическа атракция
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР