Копривата е известна на всички. Тя е едно от първите

...
Копривата е известна на всички. Тя е едно от първите
Коментари Харесай

Лечебните свойства за копривата, за които всеки трябва да знае

Копривата е известна на всички. Тя е едно от първите растения, които всяко дете безпогрешно ще разпознае. Мисля, че няма нито един човек, който най-малко един път в живота си да не е усещал нейното изгарящо допиране.
При мускулни болки, радикулит, е потребно да припарите пациента във ваната с копривени метли, попарени с вряща вода. Копривата от дълго време се употребява за подсилване на косата.
Въпреки очевидните изгоди от потреблението й, има и противопоказания. Копривата усилва съсирването на кръвта, по тази причина би трябвало да се употребява с нараснало внимание от хора, склонни към разширени вени, тромбоза, тромбофлебит и бременни дами.
Листа от коприва са потребни
При приготвянето на лекарствени сформира се употребяват прясно нарязани листа или изсушени. Копривата се събира по време на цъфтежа, започвайки от пролетта и през цялото лято. Майската коприва е изключително скъпа и има висок витаминен запас. Сред преимуществата й са, че не сгъстява кръвта. Листата се сушат настрана от стъблата, като последните намаляват качеството на материала, въздействат върху запазването на хлорофила.
Сок от коприва: лечебни свойства
Сокът съдържа всички лечебни съставки на растението в съсредоточена форма. Затова напролет и през лятото те го употребяват. Получава се от растителни листа посредством сокоизстисквачка или месомелачка, последвано от изстискване. Сокът се употребява за профилактика на организма.
Корени от коприва
Прибирането на корените се прави през есента. Изкопани и обелени, те се сушат на тавани или на хартия. При дълготрайно излагане на въздух качеството се утежнява, тъй че сухите коренища незабавно се слагат в картонени кутии или платнени торби. За лекуване се вършат отвари и тинктури.
При хронична кашлица пробвайте сладко от коприва. Билката се нарязва на ситно и се готви в захарен или меден сироп. Норма на банкет: супена лъжица сладко 3 пъти дневно.
 Как копривата може да ни бъде потребна при разширени вени Как копривата може да ни бъде потребна при разширени вени
Въпреки неприятното си име, копривата се счита, че носи голям брой изгоди за здравето. Чаят от коприва може да не наподобява като най-прия...
Лекувайте стомашно-чревни болести, диария, тресчица с смес, която се подготвя авансово. Смелете 2 супени лъжици корен, изсипете 0,5 литра водка и оставете да се влива в продължение на една седмица.
За лекуване са задоволителни 30 капки 3 пъти дневно. Тинктурата оказва помощ при ишиас, циреи и болки в ставите.
Коприва за коса
Копривата за косата е доста скъпа. Това е най-простият и ефикасен естествен билков препарат.  Хубаво е, че растението е гратис и налично. След няколкоседмично приложение освен косопадът стопира, той става мощен и бухнал.
Пърхотът, сърбежът и себореята изчезват, появява се здрав искра. На вашето внимание се оферират няколко чудодейни предписания: За по-добър напредък на косата втрийте сока на младо растение в скалпа. Отварата ще помогне на косата да придобие мощ.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР