Копие на Статуята на свободата в много по-малък размер от

...
Копие на Статуята на свободата в много по-малък размер от
Коментари Харесай

Подарък: Франция изпрати на САЩ умалено копие на Статуята на свободата

Копие на Статуята на свободата в доста по-малък размер от оригинала, изпрати Франция в Съединени американски щати.
Идеята за това се ражда през юли 2019 година

Малкото копие ще повтори пътуването на по-голямата си сестра преди век. То е едвам 2 метра и 83 сантиметра. Статуята ще символизира френско-американското другарство и ще дойде в Америка 135 години след откриването на оригинала в Ню Йорк. Тя към този момент пътува към крайната си цел.

" Искахме да спазим избрани периоди. Днес е денят след 6 юни, денят на Десанта. Нашата цел е 4 - ти юли да е денят на идването на статуята, тогава е денят на независимостта на Съединените щати. Статуята ще бъде показана на 14-ти юли, националният празник на Франция.Така че да,френско-американското другарство би трябвало да бъде под признака на свободата ", сподели Оливие Фарон, шеф на Консерваторията за изкуства и занаяти в Париж.

Искаме нова епоха в връзките сред Франция и Съединените щати, добавя Оливие Фарон.

Френските управляващи използваха кран, с цел да издигнат статуята, и фолио и пяна, с цел да предпазят творбата.

" Мисля, че Огюст Бартолди щеше да бъде извънредно сюрпризиран от известността на неговата Статуя на свободата в Ню Йорк - 4 милиона гости годишно.Той щеше да бъде благополучен, че нашият музей на изкуствата и занаятите дава живот на това културно завещание.Да не забравяме, че той я е изработил с Гюстав Айфел, един от най-големите френски инженери. ", сподели Оливие Фарон.

По-голямата версия на Статуята на свободата е подарена на Съединени американски щати от Франция. Тя е приключена през 1886 година Новата е 16 пъти по-малка от оригинала. Проектирана е също от Фредерик Огюст Бартолди през 1878-ма.

" Статуята на свободата е скъпа за всички американци и изключително за мен като дете на имигранти и дете на Ню Йорк, израснало гледайки нейното лице като част от приветствието към новодошлите в Съединените щати.И по този начин откакто се отворихме след Ковида,страхотно е че лейди Свобода ще бъде един от пасажерите към Съединените щати ", сподели Лиъм Уесли от посолството на Съединени американски щати във Франция.

Новата скулптура на свободата ще остане на американска земя за интервал от 10 години. Тя ще бъде сложена в градината на резиденцията на френския дипломат във Вашингтон.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР