КОПЕНХАГЕН, Дания (АП) — Най-дълго управлявалият монарх в Европа кралица

...
КОПЕНХАГЕН, Дания (АП) — Най-дълго управлявалият монарх в Европа кралица
Коментари Харесай

Датската кралица в последната си публична изява, преди да се оттегли в рядка абдикация

КОПЕНХАГЕН, Дания (АП) — Най-дълго управлявалият монарх в Европа кралица Маргрете мина през столицата на Дания в четвъртък в позлатена карета, теглена от коне, до момента в който приключи своята последните новогодишни тържества преди нейната абдикация по-късно този месец.

Хиляди устояха на минусовите температури, мощните ветрове, снега и суграшица, с цел да приветстват известната кралица по маршрута в това, което ще бъде последната й обществена поява като монарх. Тя ще се отдръпна на 14 януари след 52 години на трона.

Маргрет се вози в по този начин наречената златна карета — теглена от шест бели коня — която се употребява, когато монархът язди от кралската резиденция в от двореца Амалиенборг до двореца Кристиансборг по време на обичайния новогодишен празник с офицери от въоръжените сили, наред с други.

Монархът носеше кожено палто и бели ръкавици в затворената карета от 19-ти век, покрита с 24-каратово златно листо и увенчана с четири позлатени корони на покрива. То бе ескортирано от чл...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР