Координацията между работата на институциите и доброволците по граничните райони

...
Координацията между работата на институциите и доброволците по граничните райони
Коментари Харесай

Премиерът Петков: Координацията между институциите и доброволците в помощ на идващите от войната в Украйна е добра

Координацията сред работата на институциите и доброволците по граничните региони в помощ на идващите от войната в Украйна е добра.

Това е споделена отговорност на всички. И единствено дружно можем да създадем България едно приветливо място за тези хора. Това съобщи министър-председателят Кирил Петков, който посети Центъра за бежанци в Двореца на културата и спорта във Варна. Петков акцентира, че България би трябвало да е образец на доброволчество, на отворени порти и на обща работа. 

Премиерът заяви още пред медиите, че преди да дойде в Центъра за бежанците във Варна, е разговарял с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Самата тя изразила удивление за лансираните у нас тези, че България не се оправя с правенето на своя План за възобновяване и резистентност. „ Обсъдихме, че страната ни се движи с съвършена скорост и безусловно в идващите няколко дни ще имаме подготвеност да кажем, че всички механически параметри са реализирани “, съобщи министър-председателят. Кирил Петков прикани опозицията да не се упражнява на политическа реторика въз основата на подправени вести.

Премиерът Кирил Петков посети през днешния ден предварителния приемателен пункт за бягащи от войната в Украйна на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дуранкулак, както и региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кардам. Министър-председателят изрази вяра спорът в Украйна да не ескалира повече, само че уточни, че страната ни би трябвало да има подготвеност да реагира, в случай че се усилят бягащите от войната.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР