Конвоят с евакуиращите се българи от Украйна е в Молдова,

...
Конвоят с евакуиращите се българи от Украйна е в Молдова,
Коментари Харесай

Конвоят с евакуиращите се българи от Украйна е в Молдова

Конвоят с евакуиращите се българи от Украйна е в Молдова, предава екип на БТВ. Пътуването на четирите рейса със 190 души е било съпроводено от гърмежи. След три часа очакване колоната тази заран е съумял да влезе в Молдова.

„ Украинските гранични управляващи ни ревизираха извънредно дълготрайно. Направиха няколко инспекции и смъкнаха от нашия рейс трима украински жители, които са на възраст от 18 до 60 годишна възраст и нямат право да напущат страната поради водещата се война “, показва Цветана Балабанова.

Тя разяснява, че придвижването на конвоя е извънредно постепенно, тъй като на всички пътища, има постове, укрепления, построени от гуми, от чували с пясък, които се охраняваха от въоръжените доброволци.

„ Трябваше доста постепенно да се придвижваме. На към 90 км от Киев бяхме спрели на бензиностанция и чухме директно доста мощен гърмеж. Шофьорите на рейсовете незабавно изключиха светлините и моторите и изчакахме, с цел да отмине заплахата., след което продължихме по пътя си. Но популярност богу, към този момент сме в сигурност, защото към този момент сме отвън територията на Украйна “, посочи Балабанова. По думите й на молдовската граница няма скупчване.

„ Най-вероятно тъкмо поради това от външно министерство са решили да минем отсам, тъй че тук не виждаме опашките, за които оповестяват нашите сътрудници по границите на Полша и Румъния “, означи репортерът на БТВ. Тя добави, че тази нощ още веднъж е имало тежки обстрели в Киев и се е появила информация за ударена жилищна постройка.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР