Конвектоматът е чудесен представител на кухненските уреди, който може да

...
Конвектоматът е чудесен представител на кухненските уреди, който може да
Коментари Харесай

Как се готви с конвектомат?

Конвектоматът е превъзходен представител на кухненските уреди, който може да направи готвенето по-бързо и по-равномерно. В тази публикация ще обсъдим по какъв начин да готвим с него.

Какво е конвектомат?

Конвектомат е тип фурна, която има вентилатор и изпускателна система, която циркулира парещ въздух към храната. Това обезпечава по-равномерно нагряване и може да понижи времето за готвене с до 25%.

Готварски съдове:

Когато готвите с конвектомат, е значимо да употребявате верния съд. Метал, стъкло и керамика са положителни разновидности за съдове за готвене в конвекционна фурна. Избягвайте да употребявате пластмаса или силикон, защото те могат да се стопят или деформират при висока температура. Освен това използвайте плитки тигани и тави за печене с ниски страни, с цел да позволите оптимален въздушен поток към храната.

Регулиране на температурата:

Когато употребявате конвектомат, температурата може да се наложи да се контролира. Конвекционните фурни готвят по-бързо от конвенционните фурни, защото горещият въздух циркулира към храната. За да коригирате това, намалете температурата с 25 градуса по Фаренхайт или намалете времето за готвене с 25%. Например, в случай че дадена рецепта изисква печене при 200 градуса за 30 минути, настройте конвекционната фурна на 185 градуса и проверете храната 5-10 минути преди края на времето за готвене.

Предварително загряване:

 готвене с конвектомат Снимка: rhyslud/pixabay.com

Предварителното загряване на конвектомат е значимо, с цел да се обезпечи отмерено готвене. Настройте фурната на мечтаната температура и я оставете да се загрее авансово най-малко 10 минути, преди да поставите храната вътре. Това ще помогне да се подсигурява, че храната се готви отмерено и че времето за готвене е тъкмо.

Време за готвене:

Може да се наложи времената за готвене да се поправят, когато употребявате конвекторна фурна. Както споменахме по-рано, този тип фурни готвят по-бързо от стандартните фурни. Затова наблюдавайте деликатно храната и я проверявайте няколко минути преди края на времето за готвене. Това ще помогне да се избегне преваряването или прегоряването на храната.

Заключение:

Готвенето с конвектомат може да бъде превъзходен метод да извършите готвенето по-бързо и по-равномерно. Като употребявате верния съд за готвене, регулирате температурата, загрявате авансово фурната и следите времето за готвене, можете да гарантирате, че вашата храна ще излезе идеално сготвена.

Вижте и: Как се готви с мултикукър

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР