КонтурГлобал Марица Изток 3 гарантира стабилното и безопасно производство на

...
КонтурГлобал Марица Изток 3 гарантира стабилното и безопасно производство на
Коментари Харесай

КонтурГлобал Марица Изток 3 е в готовност за предстоящия есенно-зимен период

КонтурГлобал Марица Изток 3 подсигурява постоянното и безвредно произвеждане на електрическа енергия и в идния есенно-зимен интервал

Зимният сезон обичайно носи доста увеличение на потреблението на електрическа енергия, което постанова производителите да работят с по-голяма натовареност на мощностите и при по-тежки условия. В тази връзка КонтурГлобал Марица Изток 3 е подхванала нужните ограничения и е направила в цялостен размер техническата и организационна подготовка за да се подсигурява постоянното и безвредно произвеждане на електрическа енергия за всички консуматори. Централата е основен фактор за обезпечаването на енергийната сигурност и самостоятелност на страната.

Топлоелектрическата централа КонтурГлобал Марица Изток 3 се има и ръководи от КонтурГлобал (73%) и Национална електрическа компания ЕАД (27%). Тя е втората най-голяма електроцентрала на лигнитни въглища в България с четири енергоблока с обща конфигурирана мощ от 908 мегавата. Годишно централата създава към 10% от електрическата енергия в страната.

През последните 15 години компанията влага над 1,4 милиарда лв. за рационализация и рехабилитация на оборудванията. КонтурГлобал Марица Изток 3 е първата топлоелектрическа централа на Балканите, която работи в цялостно сходство с най-високите европейски стандарти за сигурност на труда и запазване на околната среда. Отличните оперативни резултати и вниманието към здравословните и безвредни условия на труд способстваха за впечатляващия резултат от над 8,7 милиона работни часове без произшествия със загуба на работно време към края на август 2018 година

За последните дванадесет години компанията е внесла в държавния и локалния бюджет под формата на налози, мита и такси 687 милиона лв.. В компанията работят близо 500 души висококвалифициран личен състав, в чиито компетентности се влага непрекъснато, тъй като инвестицията в човешкия капитал е най-ценна за една организация. За същия интервал КонтурГлобал Марица Изток 3 е внесла обществени и здравни осигуровки на стойност 70 милиона лв..

Общият размер на направените вложения за възстановяване на обществената среда и инфраструктурата в област Стара Загора възлиза на 3 милиона лв.. Компанията обезпечава добър живот на над четиристотин фамилии в Старозагорска област, с което способства за възстановяване стандарта на живот и обществената непоклатимост в района.

КонтурГлобал Марица Изток 3 ще продължи да бъде правилен и благонадежден шеф и производител на електрическа енергия за потребностите на стопанската система и битовите консуматори.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР