Концесионният договор на ски-зоната за втория кабинков лифт в Банско

...
Концесионният договор на ски-зоната за втория кабинков лифт в Банско
Коментари Харесай

Договорът за втория кабинков лифт в Банско да стане публичен, нареди Борисов

Концесионният контракт на ски-зоната за втория кабинков въжен превоз в Банско да стане обществен. Това е упълномощил на реосрните министър министър председателят Бойко Борисов по време на съвещанието на кабинета. Освен това е предложил да бъдат поканени и представители на екоорганизациите, с цел да се отговори на всичките им въпроси и да бъдат разсети подозренията им, че ще бъдат нарушени процедури по запазване на природата.

„ Тогава към този момент, с този мотив ще го вкараме другата седмица или когато всички проблематични елементи са изчистени сред двете страни. Това е най-важното нещо. Не желая подозрения и обвинявания за дарове! Четири години! Министърът на екологията имаше време да направи това и тъкмо него да го няма, да си го пази, не ми се вижда обикновено “, сподели министър председателят, представен от държавната пресслужба.

Ето още от изявлението му пред министрите

„ И на Съвета на обединението, и във всичките наши диалози сме единомислещи за втори кабинков въжен превоз и разногласието не е дали да има втори кабинков въжен превоз или да няма втори кабинков въжен превоз. Единодушни сме, че ски туризмът, изобщо туризмът по нашите планини би трябвало да се развива и да му се дадат такива условия, каквито има и в Австрия, и в Швейцария, и в доста по-развити в това отношение от нас страни. Първото, върху което имам рекламация е, че, министърът го няма, а той е главният, който би трябвало да отбрани този план. Второ, нямаме проект за ръководство на „ Пирин “, който да подсигурява, че не може нищо по тази тематика да се направи в ущърб на природата и съгласно мен това е по-важното. Разсъждавайки единствено върху концесията, в тази ситуация, която, като я няма на уебсайт, обществено, се основават предпоставки за подозрения. Именно това са ми трите искания. И те по никакъв метод няма да попречат, в случай че всичко е наред “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР