Концесионери на автобусни линии в столицата поискаха повишаване на билетчето

...
Концесионери на автобусни линии в столицата поискаха повишаване на билетчето
Коментари Харесай

Концесионери на градски линии в столицата поискаха по-скъп билет

Концесионери на автобусни линии в столицата желаеха повишение на билетчето за транспорт, съобщи кореспондент на БГНЕС.

С решение на Столичния общински съвет от 2020 година беше основана работна група, която да прегледа правните и стопански детайлности по отношение на контракта с МТК ГРУП. В заповедта се споделя „ да се запознае с всички документи, както и с новонастъпилите условия по отношение на договора… и да предложи предприемане на дейности за отбрана на обществения интерес. “ Днес се организира следващо съвещание на работната група, което прегледа нови претенции от страна на частния транспортьор, които се основават на покачването на цените на горивата.

" През декември 2016 година е подписан контракта с МТК ГРУП, в който е посочена цена от 3 лева за км., който Следствен отдел към окръжна прокуратура заплаща на превозвача. Цената на природния газ се е нараснала най-малко 6 пъти оттогава. Инфлацията от декември 2016 до май месец 2022 е 29%, според съглашението от 2016 при такава инфлация изискуем 14,5% индексация върху тези 3 лева Водени са 11 каузи, 10 каузи са в интерес на превозвача, 1 е в интерес на Столична Община. МТК предлага продължение на контракта с 4 години, което е неприемливо ", разяснява общинският консултант Николай Стойнев.
Николай Стойнев
" Второто предложение е за цена, която да бъде заплащана на МТК, която е съпоставима с цената на софийския градски превоз. Според претенциите на МТК, цената би трябвало да е 5,60 лева на километър, а сега плащаме 5,07 лева Търсим по какъв начин да защитим ползите на общината тъй че хората да употребяват северните транспортни линии без да бъдат ощетени ", добави Стойнев.

Дискусиите за това да бъде ли нараснала цената на билета не престават. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР