Концертът с участието на фронтмена на Iron Maiden Брус Дикинсън,

...
Концертът с участието на фронтмена на Iron Maiden Брус Дикинсън,
Коментари Харесай

Концерт за група и оркестър на Джон Лорд и музиката на Deep Purple

Концертът с присъединяване на фронтмена на Iron Maiden Брус Дикинсън, рок група и Симфоничния оркестър на CANTUS FIRMUS ще чества приноса на маестро Лорд като незабравим оркестров и рок композитор.

 

Известен с новаторската си работа в съчетаването на рок с типичен и барокови форми, съосновател на групата Deep Purple, Джон Лорд оставя собствен отпечатък и с присъединяване си във Whitesnake, Paice Ashton Lord, The Artwoods и The Flower Pot Men. Маестрото е признат посмъртно в Залата на славата на рокендрола на 8 април 2016 година като член на Deep Purple.

 

На 18 март 2023 година на сцената в зала 1 на НДК ще излязат Брус Дикинсън  (Iron Maiden)  – вокал, Таня О’Калахан ( Whitesnake) – бас,  Джон О'Хара (Jethro Tull) – клавишни, Кайтнер З Дока (IAN PAICE BAND) – китара, и на барабаните – Бернхард Велц (Ian Paice).

 

Концертът с музиката на Джон Лорд и Deep Purple ще бъде под диригентската палка на маестро Пол Ман, който е бил непосредствен другар на Лорд и е дирижирал  Лондонския симфоничен оркестър и Кралската филхармония на Ливърпул.  

 

Този път Пол Ман ще дирижира симфоничния оркестър на CANTUS FIRMUS. Самият Брус Дикинсън споделя, че още от младеж е голям обожател на Deep Purple. 

 

Той е другар с музикантите от групата, а с Джон Лорд разискват взаимни музикални хрумвания:  „ Джон беше прелестен благородник и ние бяхме близки другари. Имахме всевъзможни луди проекти, в това число да потегли на турне с него, да пея песни на Deep Purple с оркестър… Но неговата гибел постави завършек на всичко. Много ми липсва. Той беше прелестен човек “.

 

Винаги в епицентъра на най-горещите рок събития, Z-Rock е мечтан медиен сътрудник на най-големите фестивали у нас, сред които са Midalidare, Hills Of Rock, Sofia Live Fest, Rebel. В ефира на радиото се излъчват лайф осъществявания и интервюта  на емблематични български и международни рок митове.

 

Z-Rock e и желаната радиостанция в София съгласно последните представителни извадки на GARB. Рок радиото се подрежда на първа позиция в столицата по слушаемост в категория 15-69 години, както и в бранша на междинна дневна слушаемост в същата възрастова група.

 

Билетите за грандиозното събитие са в продажба от 15.11.2022г.

 

БИЛЕТИ – на ticketsbg.com и на epaygo.bg

Цени на билетите – от 80 до 140 лева

Ограничен брой ВИП места по 200 лева

Деца до 7 година влизат гратис с компаньон и без право на място.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР