Концептуално сме съгласни с отпускането на мерките срещу коронавирус, но

...
Концептуално сме съгласни с отпускането на мерките срещу коронавирус, но
Коментари Харесай

Готови ли са лекарите да стартират с плановите имунизации на децата?

Концептуално сме съгласни с отпущането на ограниченията против ковид, само че би трябвало да се обърне внимание на детайлите, съобщи пред Българска национална телевизия зам.-председателят на БЛС доктор Николай Брънзалов.

Според него поетапното възобновяне и провеждането на плановата лечебна и оперативна активност не може да се случи от през днешния ден.

От през днешния ден се възобновяват детските и женските съвещания

Заместник-председателят на БЛС и общопрактикуваш доктор доктор Николай Брънзалов съобщи, че чака Министерството на здравеопазването на разпише по-точни инструкции за използването на заповедта.

"Правилно е написана заповедта на здравния министър, само че би трябвало да се доосмислят някои неща в детайлите. Надявам се в най-скоро време да се създадат инструкции към моите сътрудници. Много от нашите практики нямат такова обилие от деца. Не може един доктор, който има 10 или 20, или 100 деца в практиката и от тях 5 подлежат на имунизация, вторник и четвъртък друго да не прави, тъй като го чакат 2000 пациенти с други здравни проблеми. Ние нямаме подготвеност още от през днешния ден да стартираме с плановите имунизации на децата, тъй като това е обвързвано с прозвъняване на родителите. Трябва да се дефинират часове да няма скупчване пред кабинетите, изясни доктор Брънзалов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР