Концептуален автомобил, заел почетно място на щанда на Тойота на

...
Концептуален автомобил, заел почетно място на щанда на Тойота на
Коментари Харесай

Ще съживи ли "Тойота" легендата "Супра"

Концептуален автомобил, заел почетно място на щанда на " Тойота " на завършилия предходната седмица автосалон в Женева, загатна, че компанията може да съживи именития си състезателен автомобил " Супра ". " Джи АР Супра рейсинг концепт " демонстрира бъдещия капацитет на кола, която може да обезпечи висока успеваемост както на пътя, по този начин и на пистата.

Името " Супра " за пръв път се появява през 1978 година като по-голяма и по-мощна версия на второто потомство " Селика ", преди да се трансформира в сполучлив модел самичък по себе си. Моделът към момента има статуса на звезда измежду феновете на спортни коли 16 години след прекъсване на производството.
 Ще съживи ли
© Георги Пауновски

Показаният на салона първообраз е стилен автомобил с две порти, като е с предно разположение на мотора и задвижване на задните колела. Създадена от " Тойота Газу Рейсинг ", колата ще дебютира във видеоиграта " Гран Туризмо Спорт ", която ще бъде на пазара през април 2018 година

" Джи АР Супра рейсинг концепт " има огромно задно крило. С цел понижаване на тежестта за изработването на броните, предния сплитер, задния дифузьор, капака на мотора, праговете и корпусите на огледалата е употребен лек композитен материал. Това е и повода предното стъкло и страничните прозорци да са направени от пластмаса.
 Ще съживи ли
© Георги Пауновски

Шасито на автомобила е снабдено с намалено предно и задно окачване със общоприети съставни елементи. Състезателните колела на BBS са оборудвани със спортни гуми " Мишлен ". Спирачната система употребява " Брембо Рейсинг " спирачни апарати и дискове. Автомобилът има спортна изпускателна система.

Кабината е напълно спортна, като седалката и защитният колан са на компанията OMP. Те също по този начин доставят и кормилото, инсталиран на спортна колона и екипиран със система за промяна на предавките. Вратите са облицовани с панели от въглеродни нишки, а таблото включва спортен екран.
 Ще съживи ли
© Тойота

Изискванията за сигурност при надпревари се покриват с клетка и пожарогасители, а горивните и спирачните линии, педалната кутия, станциите за зареждане на акумулатора и окабеляването са проектирани да дават отговор на стандартите за надпревари.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Автосалон Женева (493)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР