Концепцията за интеграция на циганите трябва да бъде прецезирана, за

...
Концепцията за интеграция на циганите трябва да бъде прецезирана, за
Коментари Харесай

Организации поискаха оттегляне на концепцията на Каракачанов

Концепцията за интеграция на ромите би трябвало да бъде прецезирана, с цел да могат да бъдат избегнати някои неща в нея. За това настоя Красимир Премянов от Сдружение " Съюз на тракийските българи в България " на Националния съвет за съдействие по етническите и интеграционните въпроси ще организира съвещание в постройката на Министерския съвет.

Той изиска да не му се дава ход и да се поработи още малко върху него. Според Премянов би трябвало да се откри решение на въпросите, които пораждат в българското всекидневие.

Според него сходни постановки за ограничение на раждаемостта не са допустими и потребни. Трябва да се плануват законови ограничения по какъв начин да бъде подтиквано ангажирането в трудови действия на хората от циганската общественост, уточни Премянов и добави, че се изпуска насоката за образуване на публичното мнение.

От своя страна Методи Филчев от Видин, ръководител на неправителствена организация, означи, че методът на много хора е отрицателен към хората от ромски генезис. Той твърди, че огромна част от хората с ромски генезис са грамотни, защото не са приключили образованието си.

Защо ги атакуват (ромите - б.р.), има ли съд, има ли прокуратура ", запита той и добави, че с концепцията се основава едно етническо напрежение в страната.

Мария Стоименова от Фондация " Гюлчай " съобщи, че има доста циганчета, които вървят на учебно заведение, само че излизат необразовани.

" Парите изхарчени за ромите не са в джобовете на ромите, а в министрите и министерствата ", атакува тя Каракачанов.

" Българите направиха най-лошо и продадоха България. Награбихте държавни парцели за жълти стотинки. България е продадена с неистини, измами и с набези единствено с ромите ", продължи тя.

Лоша стана политиката за ромите. Тези малцинства понесоха най-лошия удар на крадената народна власт, ядоса се тя и запита за какво се упрекват единствено ромите за ТЕЛК-овете и за всички друго. Стоименова прикани да не се упрекват единствено ромите. Тя се надява, че Каракачанов да не е расист, само че такава била програмата и концепцията, която не е вярна за България.

Тя също е имала опция да краде и да взима, само че не го е правила. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР