Концепцията VW ID.2all представя интериор, който вече не се състои

...
Концепцията VW ID.2all представя интериор, който вече не се състои
Коментари Харесай

Крайно време беше: Volkswagen заяви, че връща физическите бутони в автомобилите си

Концепцията VW ID.2all показва интериор, който към този момент не се състои единствено от екран и връща физическите бутони за ръководство на доста неща в автомобила...

Емил Василев преди 9 секунди 0 Сподели

Най-четени

ПрепоръчаноЕмил Василев - 13:13 | 18.12.2023

Представиха „ съветския палач “ на iPhone – R-FON със личната операционна система ROSA Mobile

НаукаЕмил Василев - 13:49 | 18.12.2023

Създадена е неповторима 6G антена, която може да манипулира всички съществени характерности на електромагнитните талази

АвтомобилиЕмил Василев - 10:00 | 17.12.2023

10 от най-впечатляващите атмосферни мотори, създавани в миналото

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Изглежда, че Volkswagen ще направи противоположен завой във връзка с решението си последователно да отстрани физическите бутони в актуалните си коли. Интериорният дизайнер на компанията Дариус Ватола съобщи пред Autocar, че неотдавнашната идея ID.2all „ демонстрира нов метод за всички модели “ и е директен отговор на „ последните мнения от клиенти “, свързани с досадната функционалност на сензорните екрани.

В ослепителен контрастност с огромна част от неотдавнашната напълно електрическа гама ID на немската марка, както и с последното потомство на Golf, неотдавнашното показване на физически концепцията ID.2all (на фотографията по-горе) демонстрира редица светещи физически бутони под главния сензорен екран на инфо-теймънт системата, както и огромен въртящ се бутон в централния тунел, който разрешава физическо взаимоотношение с менютата на упоменатия екран.

Този физически модел надвишава ранните концептуални изображения, като прибавя още повече бутони.

Концепцията VW ID.2all ще послужи за основа на нов сериен модел, който ще се намира под сегашния ID.3. Той би трябвало да бъде пуснат на пазара през 2026 година и VW твърди, че задачата е да се предлага на цена под 25 000 евро, като в същото време предлага пробег от 450 километра от батерия с потенциал 56 kWh. Говори се, също тъй че ще се предлага и по-достъпна алтернатива с батерия с потенциал 38 kWh.

Концепцията показва редица физически бутони, които ще ръководят неща като климатика, обезшумяването на задното стъкло и спешните светлини – все основни функционалности, до които лидерът би трябвало да има бърз достъп без да се разсейва.

Разбира се, наподобява, че VW несъмнено към момента не се ангажира с всичко, обвързвано с физическите бутони, само че това наподобява като стъпка в вярната посока, с цел да се срещне по средата с злобарите на сензорните екрани.

Това не значи, че сензорните екрани са безусловно неприятни или, че не би трябвало да имаме цифрови екрани в колите си, само че в случай че VW е някакъв индикатор, първичният възторг за всичко, което се допира, понижава в интерес на по-разумен метод, който обезпечава най-хубавото от двата свята.

Неумолимият блян да се отървем от физическите бутони и циферблати в интериора на актуалните коли не е проблем единствено на VW, защото притежателите на Tesla се помиряват с сходни неща от години. Но макар че може да наподобява съвременно, даже футуристично, то постоянно е надалеч от практичността и не е това, което хората в действителния свят желаят.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР