Контролните органи са установили нерегламентирана продажба на лекарства в хранителен

...
Контролните органи са установили нерегламентирана продажба на лекарства в хранителен
Коментари Харесай

Мнима аптека: Хванаха нерегламентирана продажба на лекарства в хранителен магазин в Ловеч

Контролните органи са открили нерегламентирана продажба на медикаменти в хранителен магазин в Ловеч, заяви представителят на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи Габриела Тодорова.

Тя уточни, че на 1 март, след получен сигнал за противозаконна продажба на медикаменти, чиновници на бранш " Противодействие на икономическата престъпност " при ОД на Министерство на вътрешните работи – Ловеч, и Териториалната дирекция на Национална агенция за приходите – Велико Търново, са направили контролни покупки на медикаменти в магазин за хранителни артикули и битова химия в ж.к. " Младост " в града.

В хода на последвалите процесуално-следствени дейности в комерсиалния обект са открити и конфискувани 500 броя разнообразни по тип медикаменти, турско произвеждане .

Констатирани са и административни нарушавания, свързани с н ерегламентирана продажба на хранителни артикули в обекта, неиздаване на фискален касов бон и открит чиновник без трудов контракт . На място са извикани представители на Областна дирекция по сигурност на храните, Национална агенция за приходите и Дирекция " Инспекция по труда ", които за установените нарушавания са почнали административни производства.

За откритата нерегламентирана комерсиална активност с медикаменти и лекарства в районното ръководство в Ловеч е формирано досъдебно произвеждане и работата продължава под наблюдението на прокуратурата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР