Контролите на Левски все още не са приключили, но най-важните

...
Контролите на Левски все още не са приключили, но най-важните
Коментари Харесай

Ново попълнение влезе в историята! Toва се случва за първи път в Левски през XXI век

Контролите на Левски към момента не са завършили, само че най-важните – тези в Дубай, към този момент отминаха. В тях като едноличен голмайстор на отбора се обрисува Рикардиньо. 21-годишният бразилски нападател вкара 4 гола, като всичките бяха във вратата на Рига. „ Сините “ победиха латвийците два пъти – с 3:2 и 2:0. В тези срещи Рикардиньо се разписа по два пъти.

Справка в статистиката демонстрира, че в никакъв случай до момента през ХХI век ново попълнение не е ставало едноличен голмайстор в зимните контроли на Левски. В три от подготовките на отбора се стигна до състояние подобен състезател да дели върха по този индикатор с един или няколко души, които са по-отдавна в състава. В две от тези три подготовки Станимир Стоилов е участник – първата като състезател, а във втората – като треньор.

През 2002 година, когато Мъри бе капитан на тима, голмайстор в зимните контроли стана новото унгарско попълнение Ищван Ференци, написа „ Мач телеграф “. Той вкара три гола при безапелационна победа над Добрич 2000, които му разрешиха да стане номер 1. Пак в същия мач хеттрик бележи различен таран – Мартин Кушев, който обаче не бе ново попълнение. И по този начин двамата си поделиха първото място измежду най-резултатните играчи по време на подготовката.

През 2008-а Стоилов към този момент бе старши треньор, като зимния лагер тогава се оказа финален за него в първия му престой като ментор на „ Герена “. Тогава още веднъж имаше нов централен нападател от Бразилия, към който упованията бяха високи. Става дума за Жеан Карлос, който пристигна от Фигейрензе. По време на подготовката той вкара два гола, с които донесе две победи – с 1:0 над Чешке Будьовице и с 3:2 над Рапид (Букурещ). Освен него, с две попадения приключиха Николай Димитров и Лусио Вагнер.

За последно нов състезател на „ сините “ подели върха при голмайсторите в зимните контроли преди 5 години. Тогава с треньор Делио Роси Левски игра с няколко малтийски тима, като най-силният от тях – Хибърниънс ги опустоши с 3:0. В последна сметка новият централен нападател на отбора – Станислав Костов, пристигнал от Пирин, оглави въпреки и не еднолично листата на стрелците. Той вкара при 2:2 против Флориана от Малта и при триумфа с 3:1 над австрийския Флоридсдорфер. Този път обаче той бе най-резултатен с рекорден брой играчи – още трима. По два пъти се разписаха още Жуниор Мапуку, Давид Яблонски и Антонио Вутов.

Сега обаче Рикардиньо усъвършенства всички върхове през зимата, включвайки се със упоменатите 4 гола в Обединените Арабски емирства. А може и да ги усили, в случай че успее да осъществя и в последната контрола преди подновяването на шампионата против Септември (София) на „ Герена “. Мачът на следващия ден дефинитивно ще даде отговор на въпроса дали Левски ще има едноличен голмайстор през зимните контроли и дали той ще бъде ново попълнение.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР