Контролираният от демократите Сенат на САЩ одобри законопроект за финансиране

...
Контролираният от демократите Сенат на САЩ одобри законопроект за финансиране
Коментари Харесай

И Сенатът на САЩ одобри финансирането на правителството

Контролираният от демократите Сенат на Съединени американски щати утвърди законопроект за финансиране на държавното управление доникъде на февруари, предотвратявайки риска от парализа, откакто преодоля опита на някои републиканци да отсрочат гласуването в символ на митинг против наложителното имунизиране, предадоха международните организации.

Сенаторите гласоподаваха с 69 гласа " за " при 28 " срещу ", което резервира финансирането на федералното държавно управление на сегашните нива до 18 февруари и дава на президента демократ Джо Байдън задоволително време да подпише мярката преди среднощ, когато е крайният период за това.

Сенатът гласоподава часове откакто Камарата на представителите утвърди мярката с 221 гласа " за ", при 212 " срещу ", с поддръжката единствено на един републиканец. Предстои документът да бъде подписан от президента Байдън

Действието на предходната резолюция за продължение на финансирането на държавното управление, подписана от Байдън на 1 октомври, изтичаше през вчерашния ден.

На 30 септември в Съединени американски щати приключи финансовата година, само че законодателите до момента не са съгласували пълностоен бюджет за идната финансова година. Заради това те са принудени да утвърждават краткотрайни резолюции за продължение на финансирането на държавното управление. За финален път в Съединени американски щати имаше така наречен " шатдаун " (затваряне) на 22 декември 2018 година, вследствие на което държавните чиновници излязоха в насилствен отпуск за рекордно дълъг период.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР