Контролът върху производството на оръжия да бъде прехвърлен на икономическото

...
Контролът върху производството на оръжия да бъде прехвърлен на икономическото
Коментари Харесай

Депутатите разглеждат промени в Закона за оръжията

Контролът върху производството на оръжия да бъде трансфериран на икономическото министерство - тази смяна оферират от ГЕРБ в Закона за оръжията и боеприпасите, който през днешния ден депутатите ще гледат на първо четене.

Kонтролната активност, обвързвана с производството на оръжие, да бъде предоставена на Министерството на стопанската система и междуведомствена комисия, която има пълномощия, свързани с процеса, предлага ръководещата партия. Според претекстовете, импортирани от ГЕРБ, производството на оръжия е развой, който се свързва с стопанската система на страната и контролът следва да се прави от отрасловото ведомство, а не от Министерство на вътрешните работи, както е в този момент. Освен това по този начин ще се понижи и административната тежест както за службите на силовото министерство, по този начин и за жителите и компаниите, които са в обсега на закона.

Още през вчерашния ден социалистите желаеха точката да бъде извадена от седмичната стратегия на Народното събрание, тъй като измененията не са съгласувани и прецизирани и това може да докара до сериозен удар върху оръжейната индустрия, съобщи БНР. Маноил Манев от ГЕРБ отвърна, че поправките са в полза на жителите и настоя законопроектът да се прегледа през днешния ден.

Депутатите ще прегледат и промени в Кодекса на труда, свързани със обществения разговор и груповото трудово договаряне.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР