Контролът беше извършен от Международната организация за допинг тестове (ITA)

...
Контролът беше извършен от Международната организация за допинг тестове (ITA)
Коментари Харесай

Руснаците са били най-често проверявани за допинг на Олимпиадата в Пекин 2022

" Контролът беше осъществен от Международната организация за допинг проби (ITA) и като цяло всичко вървеше по проект, макар че имаше някои проблеми. Може би най-шумният от тях е казусът с фигуристката Камила Валиева, който продължава да се преглежда ", пишат медиите в Русия.

Данните демонстрират, че по време на Игрите допинг чиновниците са взели 3100 проби: половината са отвън спортни, а останалите по време на Игрите. Тествани са общо 1620 спортисти - това е 55% от общия брой на участниците. Освен това инспекциите засегнаха всички участващи страни - 91.

Най-често са били тествани съветските спортисти, на второ място са Съединени американски щати, на трето - Канада. Най-много проби са взети от скиори - 552, следва биатлонът (416 проби), хокеят на лед (368). Най-малко тествани са спортистите в ски-скока (43), кърлинга (50) и скелетона (59).

Иранският скиор Хюсеин Самех-Шемшаки, украинската скиорка Валентина Каминская, украинската бобслеистка Лидия Гунко и испанската фигуристка Лаура Баркеро бяха хванати с допинг.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР