Контраофанзивата на Украйна носи тежки жертви, докато семействата се борят със скръб, загуба

...
Харков, Украйна — В сцена, която е твърде често срещана,
Коментари Харесай

Харков, Украйна — В сцена, която е твърде често срещана, млади момчета погребаха баща си, Евгений Хутник, в Харков в неделя, 10 дни след това той загина, биейки се срещу руските сили в района на източен Донецк.

Ковчегът му беше спуснат в земята заедно с други загинали войници от Харков. Парчето земя, издълбано за тях на гробище, продължава да расте. За кратко време CBS News беше на гробището, две нови тела бяха донесени, за да бъдат погребани, почти ежедневно явление.

Украйна никога не оповестява цифри за загубите си във войната срещу Русия. Но през трите месеца, откакто започна тяхната контраофанзива, изглежда има рязко увеличение на жертвите.

Зеленски обявява новия министър на отбраната на Украйна

Съпругът на Оксана, Павло, беше убит при въздушен удар.

в Бахмут, част от екип за въздушно разузнаване.

Има морга близо до фронтовите линии, където неизвестни войници са докарани направо от бойното поле. Работата на Марго е да запише техните данни и да помогне да се посочат имената на падналите. Един ден стана лично.

„Най-лошият ден беше, когато доведоха съпруга ми тук“, каза Марго. „Това беше най-трудният ден в живота ми.“

Пътеката на смъртта, минаваща през тези врати, изглежда безкрайна. Всеки ден малки деца учат, че войната не е някакво далечно историческо събитие. То е точно на прага им и те го преживяват по възможно най-лошия начин.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР