Контранастъплението срещу руските сили, нахлули в Украйна миналия февруари, дълго

...
Контранастъплението срещу руските сили, нахлули в Украйна миналия февруари, дълго
Коментари Харесай

Украински командир: Очакваме по-бърз напредък в южна посока frognews.bg

" Контранастъплението против съветските сили, нахлули в Украйна предишния февруари, дълго време бе възпрепятствано поради голямото минно поле в региона, а разминирането се извършваше най-вече през нощта ", сподели Тарнавски.

 

Целта на южната атака е да стигне до Азовско море, на към 90 км, като по този метод украинските сили ще разделят на две областите в Южна Украйна, следени от Русия, и ще пресечен основен маршрут за доставки от и към Кримския полуостров.

Украинските войски обявиха, че на стотици километри на запад Русия е атакувала Одеска област с дронове. Двама души са потърпевши при ударите, които предизвикали и пожар, написаха в " Телеграм ", южните отбранителни сили на Украйна.

 

Регионът е основен за износа на зърно от Украйна, който е възпрепятстван, откакто Русия приключи интернационалната зърнена договорка, която позволяваше на страната да изнася продукцията си.

 

" Масираната офанзива с дронове продължи повече от три часа и половина ", се споделя във военното изказване, само че в него нямаше детайлности за точното място на нападението.

Военновъздушните сили на Украйна в Одеска област смъкнаха 22 от 25 дрона.

 

Прокремълски военни източници също оповестиха за нападението, како и за три удара с дрон. Съобщава се, че при ударите е била изумена пристанищна инфраструктура.

 

Русия нанесе голям брой удари против Одеска област, по-специално по пристанищата на Черно море и на река Дунав. Малко преди последното съветско нахлуване украинският президент Володимир Зеленски каза, че още два товарни кораба са минали през зърнения кулоар, основан от Киев в региона.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР