Контрабандни цигари за близо 5 млн. лв. разкриха митнически служители

...
Контрабандни цигари за близо 5 млн. лв. разкриха митнически служители
Коментари Харесай

Спипаха контрабандни цигари за 5 млн. лв. на грузински ферибот в Бургас /снимки/

Контрабандни цигари за близо 5 млн. лева разкриха митнически чиновници при инспекция на ферибот, дошъл на бургаското пристанище от Грузия, оповестиха от прокуратурата.
Нелегалната стока е била скрита в ремарке и замаскирана с рула кухненска хартия. Задържани са 651 000 кутии цигари от два типа марки, което съставлява 13 милиона къса, сподели Тихомир Каменов, заместник-директор на Главна дирекция Митническо следствие и разузнаване.
Стоката е пътувала директно през България за Унгария. Фериботът дошъл на бургаския порт на 28 март. Бил е претрупан с няколко ремаркета. При инспекция с рентген са засечени места с друга компактност, заради което е последвала физическа инспекция. Оказало се, че рулата с кухненска хартия са напълно малко, а съвсем цялото ремарке зад тях е цялостно с цигари. Образувано е досъдебно произвеждане за квалифицирана контрабанда или контрабанда на артикули за търговски цели в огромни размери. Работи се интензивно по случая, разяснява окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.
Предстои да бъде назначена експертиза, която да откри дали откритите марки цигари са същински или са менте. Засега няма арестувани, прецизираха от държавното обвиняване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР