Контрабандата процъфтява заради безумните цени на тока! Кабинетът компенсира само

...
Контрабандата процъфтява заради безумните цени на тока! Кабинетът компенсира само
Коментари Харесай

България съвсем спокойно може да поддържа ниска цена на електроенергията, но няма воля и контрабандата процъфтява

Контрабандата процъфтява поради безумните цени на тока! Кабинетът компенсира единствено ЕРП-тата за големите сметки, до момента в който общини, бизнеси и лечебни заведения банкрутират.

А България напълно умерено може да поддържа ниска цена на електрическата енергия, тъй като има две държавни електроцентрали. Това са АЕЦ Козлодуй с мощ 2000 MW и Топлоелектрическа централа " Марица изток " 2 с мощ 1600 MW. Мощностите на Водноелектрическа централа на НЕК са задоволителни за поддържане на енергийния баланс в страната с търпими цени за българските жители и предприятия.

Необходимо е решение и заповед на министъра на енергетиката, за прекъсване на износа на електрическа енергия и цялото налично количество умерено може да се пренасочи за контролирания пазар и останалите консуматори в страната, обясниха пред БЛИЦ специалисти в енергетиката, като прецизираха, че съществува такава процедура.

За да се случи това е нужна воля и решителни дейности от страна на новоизбраното съдружно държавно управление. Такава, обаче няма, а аргументите навяват подозрения за подмолни ползи и обслужване на корупционни дейности. Тезата за задължения към Европейския съюз и енергийната борса е несъстоятелна, тъй като санкцията е оскъдна на фона на инфлацията и декапитализирането, което се случва в страната.

Правителството не подхваща стъпки във връзка с намаляването на цената на електрическата енергия, тъй като високата й цена се полза с по-високи ставки Данък добавена стойност и данък. Те компенсират неналичията от ширещата се контрабанда, която ощетява бюджета със стотици милиони.

Това води до прилепяне на битовите консуматори и българския бизнес, за сметка на контрабандистите и корумпираните държавни чиновници, безапелационни са енергийни специалисти пред медията ни.

Данните демонстрират, че през предходната 2021 година при целия напредък на вноса като количества приходите от данък в номинално изражение порастват единствено с 4%, което е незабележим индикатор. Приходите от Данък добавена стойност имаха резистентен висок напредък през 2021, само че за жалост единствено до лятото.

След горещите месеци се получи голямо закъснение, което е нелогично на фона на развихрилата се инфлация, която цялостни джобовете на избрани управителни фигури в кабинета. От неуместната обстановка се облагодетелстваха ЕРП-тата, включително и на Иво Прокопиев, които страна компенсира на 100% за повишаването на тока, до момента в който дребния и междинен бизнес дружно с общините и лечебните заведения са принудени да заплащат кожодерски сметки за ток.

Тепърва на бял свят ще излизат кои фигури в държавното управление имат интерес от контрабандата и какви олигархични ползи обслужват.

Източник: Блиц
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР