Континентален Китай съобщи за първите смъртни случаи от COVID-19 от

...
Континентален Китай съобщи за първите смъртни случаи от COVID-19 от
Коментари Харесай

След повече от година: Два смъртни случая от COVID-19 в Китай

Континентален Китай заяви за първите смъртни случаи от COVID-19 от повече от година на уеб страницата на Националната здравна комисия. Двама души са умряли в североизточния район Цзилин.

Новината - Китай заяви единствено за два смъртни случая от ковид за цялата 2021 година, последният на 25 януари - идва в миг, когато страната се бори най-разпрострялото се огнище досега, като поддържа метод на нулева приемливост, употребявайки " динамично изчистване " - къси затваряния и бързо тестване, когато се открият случаи.

Цзилин, граничещ със Северна Корея и Русия, е в сърцето на сегашната вълна, като броят на случаите съставлява над две трети от общия брой инфекции.

Последните смъртни случаи усилиха общия брой на жертвите в Китай от началото на пандемията до 4 638. Страната заяви за 2 228 нови доказани случая на ковид на 18 март, а ден по-рано бяха регистрирани 2 416.

От новите случаи 2157 са предадени по локален път спрямо 2 388 ден по-рано, като 78 % от тях са се появили в Цзилин и други са открити в югоизточната провинция Фудзян, в южната част на провинция Гуандун и на други места.

Броят на новите безсимптомни случаи, които Китай не класифицира като доказани случаи, е 1823 спрямо 1904 случая предходния ден. Към 18 март в континентален Китай са доказани общо 128 462 случая.

Първите случаи на жертви от повече от година насам бързо привлякоха вниманието в обществените мрежи.

" Два нови смъртни случая от Коронавирус в Цзилин " беше водеща тематика на китайската платформа Вейбо, сходна на Tуитър, като мнозина показаха предпочитание за повече информация за двете жертви.
ТЕМА преди 2 часа 588 преди 20 часа 471 преди 23 часа 779
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР