Контейнеровозът Ever Given отново е в движение, след като шест

...
Контейнеровозът Ever Given отново е в движение, след като шест
Коментари Харесай

Контейнеровозът, заседнал в Суецкия канал, беше освободен успешно след 6 дни

Контейнеровозът Ever Given още веднъж е в придвижване, откакто шест дни бе затънал в Суецкия канал.

Това демонстрираха първо видеоклипове в обществените мрежи, удостоверение по-късно пристигна и от ръководителя на администрацията на канала Осама Рабие - арабски издания го цитират с думите, че той е " почнал да прави маневри " (за насочване).

Предстои формалното известие на администрацията, както и известие, че е потеглил. Нужна е още работа по изправяне на посоката, само че управляващите разчитат на удобно течение, с цел да приключат до часове, освен това - без разтоварване на контейнерите.

За шестте дни, в които " Евър Гивън " бе затънал, разстройствата в международната търговия възлизаха приблизително на 400 млн. $ на час, а стотици съдове се оказаха блокирани от двете страни. Дългият 193 км канал е измежду главните артерии на търговията по море.

Операцията за 400-метровия транспортен съд сполучливо е завършила в 5:30 ч. българско време. Предстои обаче формалното отваряне на канала за останалия трафик. Според " Франс прес " това се чака в 12 ч. българско време, когато " Евър Гивън " доближи региона на Големите езера (по-широк сектор на канала).

Общо 369 плавателни съда бяха блокирани. Някои компании избраха маршрутът да бъде пренасочен със заобикаляне на Африка, защото не се знаеше дали интервенцията ще продължи дни или седмици.

Цените на петрола паднаха след новината. " Брент " поевтиня с 1 $ до 63.67 за барел.

Управлението на Суецкия канал се надява да форсира прекосяването на трафика при освобождение на " Евър Гивън ". Загубите единствено за него възлизат на 14-15 млн. $ дневно.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР