Контейнерите за смет в Бобошево се препълниха по празниците заради

...
Контейнерите за смет в Бобошево се препълниха по празниците заради
Коментари Харесай

Проблеми със сметосъбирането тревожат Бобошево

Контейнерите за боклук в Бобошево се препълниха по празниците поради сведен график на сметосъбирането в общината, споделиха от администрацията.

Особено претъпкани са контейнерите на входа на града откъм Кюстендил,  виждат пътуващи по направлението за Благоевград и Рилския манастир.

След като съветниците отхвърлиха предлагането на кмета на Общината Крум Маринов и отхвърлиха да покачат таксата боклук за битовите боклуци, от администрацията понижиха графика по сметосъбирането в града и в общината.

И отпадъкът се натрупва за часове, изключително в този момент, по празниците. Костадин Гергинов, зам.-кмет на Бобошево, разяснява обстановката:

„ От 26 до 30, 30 и нещо хиляди плащаме на месец на изкарването на депото в Благоевград и разноските са ни доста огромни. При 5,6 лв. на семейство най-много до 10 на годината просто е невероятно. Сега и с тая пандемия като направиха и отсрочвания за налозите “.  

Особено нечисто е на входа на града откъм регионалния град Кюстендил.

„ Събота и неделя дойдат от София такива дори, които си пуснаха заявления, че не желаят за къщи, в които не живеят да си заплащат налози за отпадък и всичко изсипват там “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР