Контактната група, водена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси, ще

...
Контактната група, водена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси, ще
Коментари Харесай

Контактната група на Плевнелиев и Паси отлага разговорите

Контактната група, водена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси, ще стартира договаряния с парламентарните групи след сполучливо избиране на ръководител на 48-ото Народно заседание, като първата среща е с ГЕРБ-СДС, оповестиха от пресофиса на президента (2012-2017) Росен Плевнелиев, събощава. 

Изборът на ръководител на Народното събрание е главен приоритет за депутатите , показват от контактната група. Те осведомят и за графика за срещи с парламентарните групи, като показват, че той е динамичен. 

Първата планувана среща е за през днешния ден, към 15:00 ч. с обединението ГЕРБ – Съюз на демократичните сили . В петък е планувана среща с „ Български напредък “ в 11:00 ч., а срещата с Движение за права и свободи е планувана за 14:00 ч., още веднъж в петък. Писмени отводи за срещи са получени публично от Българска социалистическа партия „ За България “ и „ Продължаваме Промяната “. 

Сформирането на контактната група беше оповестено от водача на ГЕРБ Бойко Борисов  по време на първата му конференция след парламентарните избори.

Борисов разгласи, че в преговорните екипи ще бъдат поканени хора с евроатлантическа известност, които да договарят за сформиране на държавно управление. Модератори на договарянията ще са Росен Плевнелиев и Соломон Паси – министър на външните работи в интервала 2001 – 2005 година.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР