Консумацията на риба и рибни продукти носи много ползи за

...
Консумацията на риба и рибни продукти носи много ползи за
Коментари Харесай

Вредни ли са консервите с риба тон?

Консумацията на риба и рибни артикули носи доста изгоди за здравето на индивида. Оказва се обаче, че консервираните такива са лишени от доста потребни хранителни субстанции, което способства за вредата от техния банкет.

Рибата звук е доста богата на протеини, омега-3 киселини, йод, желязо и витамини от В-групата. В случаите обаче на несъразмерен банкет, изключително от рискови групи - бременност и детска възраст, би трябвало доста да се внимава.

Доказано консервите с риба звук са доста богати на протеин, като единствено една опаковка доставя 50 % от дневните потребности. Но е доста значимо да се внимава с честото ястие на риба звук.

Също по този метод съхранен, рибният артикул е по-беден на омега-3 мастни киселини за разлика от прясната риба. Знаем, че наличието на рибни деликатеси в менюто е значимо за вярното действие на сърдечно-съдовата система, както и за поддържането на здрава кожа и коса.

Друг минус от потреблението на консерви с риба звук е съществуването на доста натрий (сол). Естествено, че натрият в избрани стойности е нужен за здравето на индивида, само че остатъкът му довежда до съществени здравни отклонения. Такива са задържането на течности в тялото, а оттова се стига и до повишение на артериалното налягане. По тази причина хората с високо кръвно би трябвало да лимитират приема на рибни консерви.

 риба звук

И в случай че въпреки всичко се изкушавате да си купите най-малко една, то преди този момент прочетете деликатно наличието за съществуването на натрий, живак, захар и други.

Живакът е нещо, с което бременната жена и децата би трябвало доста да внимават. Ако се приема в огромни дози, става отровен и доста рисков за индивида.

Консервата с риба звук съдържа високи количества метилживак, който рисков невротоксин, който се натрупва в обособените органи и тъкани (мозък, бъбреци и други). Симптомите на отравяне с живак са чувство за изтръпване в разнообразни елементи на тялото, тремор, затруднено вървене, проблеми със зрението, паметта. Опасността е доста огромна и за нероденото дете, още в утробата на дамата.

В консервите с риба звук се съдържа още съединението Бисфенол А, или по-точно в опаковката. Опасността идва от обстоятелството, че той минава и в състава на рибата. Той въздейства отрицателно върху мозъка, както и е доста рисков при бременност и за дребните деца.

Ако въпреки всичко обичате риба звук, предлагаме да опитате нашите предписания с риба звук, а точно:

- салата с риба тон;

- пица с риба тон;

- паста с риба тон;

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР