Консумацията на необезкостено пилешко месо може да направи децата по-агресивни,

...
Консумацията на необезкостено пилешко месо може да направи децата по-агресивни,
Коментари Харесай

Пилешките бутчета са виновни за агресията при децата

Консумацията на необезкостено пилешко месо може да направи децата по-агресивни, спрямо яденето на обезкостено месо, демонстрира ново изследване, оповестено в английският вестник Мирър.

Проучването е извършено благодарение на 12 деца, които са били на възраст сред 6 и 10 години. Диетолозите са желали да схванат по какъв метод въздейства храната на държанието. Резултатите от проучването са удостоверили теорията на експертите по отношение на експанзията.

Учените оферират огромните парчета храна, каквито са пилешките бутчета, да вземем за пример, да бъдат сменени с по-малки части храна и вместо бутче или крилце, да сервира на децата си пилешко филе.

Според спецовете родителите би трябвало да внимават какво сервират на своите малчугани. Диетолозите изясняват резултатите с това, че при отхапване на храна се покачва равнището на интензивност, непокорство и експанзия.

Учените даже предлагат родителите да не сервират за вечеря пилешки крилца или бутчета на своите отрочета.

Според клиничния психолог Браян Ръсел, това изобретение на диетолозите е изцяло неуместно. Той твърди, че хората употребяват пилешки бутчета и крилца от епохи и това не би могло да бъде причина децата да стават по-агресивни.

Корените на експанзията се намират надълбоко в душeвността на човек. Подобно държание е унищожително, без значение дали е ориентирано на открито към близките или във вътрешността съм субекта. Причините за нападателно държание нормално са сложни и когато се преглежда сходен проблем, те би трябвало да се преглеждат като едно цяло.

 Хранене

Преди всичко значимо е да се обърне внимание на генетичния код на малчугана, да се изследва и в каква среда живее детето. Освен това от голяма важност е и по какъв начин е възпитавано, преди да настъпи интервалът за учебно заведение.

Не по-маловажно е също да се прегледа и образованието в учебно заведение – учителите поемат към този момент построените до някаква степен като характери деца и залагат по-високи параметри и критерии.

Един от факторите, които се изследват, е и обществото. За да бъде умерено детето, обществото, фамилията и учебното заведение би трябвало да работят в синхрон, като едно цяло. В противоположен случай резултатите биха били нетрайни.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР