Консумацията на люти чушки не само че ще ви помогне

...
Консумацията на люти чушки не само че ще ви помогне
Коментари Харесай

Хапвайте люти чушки на корем за здраво сърце

Консумацията на люти чушки освен че ще ви помогне да отслабнете, само че ще защищити сърцето ви, демонстрира ново изследване на военно-медицинския университета в Чунцин.

Малки дози капсаицин – веществото, съдържащо се в лютите чушки, ни предизвика да се въздържаме несъразмерната приложимост на сол и вследствие на това сърцето и кръвоносните ви съдове ще са защитени, споделят учените пред списание Hypertension.

Въпреки това с потреблението на люто не би трябвало да се прекалява, тъй като може да навреди на храносмилателните ви органи, а хората, които имат проблеми със стомаха, е най-добре да заобикалят по-пикантните храни.

Но за хората, които нямат сходен проблем и желаят да понижат резултата от нездравословните храни, лютите чушки могат да са същинско лекарство, което води до изгаряне на мазнини и ускорение на метаболизма.

 Хапвайте люти чушки на стомах за крепко сърце

При опитите с 600 доброволци на университета в Чунцин е открито и че хората, които си похапват люто, по-рядко страдат от високо кръвно налягане.

Най-често проблемите със сърцето и кръвоносните съдове се свързват със засилената консумация на сол.

Установено е, че центровете за солен и пикантен усет в мозъка се преплитат. Затова включването на центъра, отговарящ за лютия усет, усилва работата на клетките, отговарящи за разпознаването на солта.

Така храната наподобява по-солена, в сравнение с е в реалност, и неумишлено понижаваме нездравословната за здравето ни сол в храните, до момента в който хапваме люто.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР