Консумацията на едно авокадо дневно е много полезна за организма,

...
Консумацията на едно авокадо дневно е много полезна за организма,
Коментари Харесай

Едно авокадо на ден понижава лошия холестерол

Консумацията на едно авокадо на ден е доста потребна за организма, защото снижава равнищата на неприятния холестерол, откриха учени, представени от портала ЮрикАлърт. Екипът на професор Пени Крис-Етъртън от университета в щата Пенсилвания изследвал 45 възрастни участници със свръхнормено тегло.
Тeхният хранителен режим включвал три разновидността - диета с ниско наличие на мазнини, диета с умерено наличие на мазнини, допълнена с източници на мононенаситени мастни киселини и умерена диета с консумация на едно авокадо на ден, предава Българска телеграфна агенция.
Оказало се, че авокадото е доста потребно за сърцето, оправя се с неприятния холестерол и укрепва цялата сърдечносъдова система. След 5-седмична диета с потреблението на този плод при участниците било установено по-ниско равнище на липопротеини с ниска компактност, които предизвикат образуването на нездравословния холестерол. В същото време при тези хора били регистрирани по-високи индикатори на лутеин и на антиоксиданти.
"В авокадото фактически се съдържат доста потребни мазнини и каротиноиди, които са потребни за очите, както и други хранителни субстанции ", акцентира професор Крис-Етъртън. Тя предлага потреблението на този артикул във тип на сосове с филийки от пълнозърнесто брашно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР