Консултационният процес, който Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД)

...
Консултационният процес, който Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД)
Коментари Харесай

Продължава консултационният процес за създаването на новата Национална стратегия за детето

Консултационният развой, който Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) осъществя във връзка със основаването на новата Национална тактика за детето, продължава с провеждането на срещи със заинтригувани страни. Председателят на ДАЗД доктор Елеонора Лилова дискутира бъдещия документ със студенти, докторанти и преподаватели от Националната спортна академия (НСА) „ Васил Левски “, а в гр. Варна се организира разискване с представители на обществени услуги и просветителни институции.

Да се построи повсеместен ценностен модел на децата, да се възнамеряват ограничения за възстановяване на физическата им интензивност и пълноценно превозване на свободното време, да се включат родителите в заниманията и да се усъвършенства спортната инфраструктура бяха измежду главните оферти на над 80-те участници в срещата в Националната спортна академия.

Ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев и заместник-ректорът проф. Татяна Янчева поздравиха ръководителя на ДАЗД доктор Елеонора Лилова за опцията младежите и университетския състав да показват своите хрумвания за развиване на бъдещите генерации. От своя страна, доктор Лилова акцентира, че при подготовката на стратегическия документ е належащо и потребно да бъдат чути и взети поради мненията на всички заинтригувани страни и институции. Участниците бяха разграничени в дребни тематични групи. Целта беше да обсъдят и дадат своите оферти във всяка от предпочитаните области.

По-рано денем ръководителят на ДАЗД бе хазаин на студентите от магистърска стратегия „ Детско-юношеска и учебна логика на психиката “ на СУ „ Св. Климент Охридски “, с които разиска подготовката на новата Национална тактика за детето.

В консултативната среща в гр. Варна взеха присъединяване снабдители на обществени услуги за деца, педагогичен съветници, учители, учебни настоятелства, публични и училищен препоръки, детски и юношески организации (Детски парламент на Община Варна и Младежки съвещателен съвет към Кмета на Община Варна), родители и наставнически организации. Специалистите и младежите споделиха своето мнение за нуждата от повишение на здравната просвета на учениците, от създаване на умения за приемане на разликите и проявление на схващане към децата със специфични потребности, както и за възстановяване на взаимоотношението сред просветителната среда и родителите.

Държавната организация за протекция на детето ще продължи да реализира съвещания с основни представители на всички страни, ангажирани с политиките за децата – държавни институции, интернационалните, синдикални и работодателски, неправителствени и наставнически организации, университетски среди, членове на Съвета на децата, специалисти, шефове на детски градини и учебни заведения.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР