Консултационен ден за българската общност по въпроси, свързани със социалното

...
Консултационен ден за българската общност по въпроси, свързани със социалното
Коментари Харесай

МТСП с консултации по социално осигуряване за българската общност в Солун

Консултационен ден за българската общественост по въпроси , свързани със общественото обезпечаване, ще се организира в Солун, Гърция. Събитието ще се състои в събота, 17.02.2024, от 10:00 ч. в Генералното консулство на България в Солун на адрес: Avvot 1, Thessaloniki 546 43.

На срещата ще участват заместник-министърът на труда и обществената политика Гинка Машова и изпълнителният шеф на Агенцията по заетостта Смилен Вълов , както и специалисти от Националния застрахователен институт /НОИ/.

Организатори са Службата по трудовите и обществени въпроси на Министерството на труда и обществената политика към посолството на България в Атина, Националният застрахователен институт и Генералното консулство на България в Солун.

Експертите ще дават информация и ще съветват сънародниците ни за процедури и на практика въпроси, свързани с пенсионирането по изискванията на европейските регламенти за съгласуваност на системите за обществена сигурност. Консултациите главно ще бъдат ориентирани към процедурите при пенсиониране при насъбран застрахователен стаж допълнително от една страна – членка на Европейския съюз, както и за потреблението на застрахователен стаж за други осигурителни опасности (безработица, болест и майчинство).

Полезна за жителите ще бъде и практическата информация за изплащането на пенсии от страна на гръцката осигурителна институция и отбраната на трудовите права на работещите в Гърция.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР