Консултациите на „Дондуков 2“ са сигнал, че се работи по

...
Консултациите на „Дондуков 2“ са сигнал, че се работи по
Коментари Харесай

Какви са шансовете да се стигне до правителство?

Консултациите на „ Дондуков 2 “ са сигнал, че се работи по връчване на втория изследователски мандат за сформиране на кабинет. Той е с предупреден край. След „ ИТН “, ред е на втората политическа мощ ГЕРБ-СДС. Те към този момент споделиха, че са подготвени с държавно управление, само че че ще върнат досието. Кога може да се случи това?

Няма период, в който президентът би трябвало да се вмести. Връчването на втория мандат може и да отнеме време след поръчката на Румен Радев, че чака първо актуализация на бюджета.

След като и ГЕРБ-СДС върнат мандата, главният закон дава единствено седмица на президента да реши на коя трета парламентарно показана мощ да връчи мандат - Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, Демократична България, ИБГНИ и това може да не е третата по величина.

Неуспехът и на третия мандат би означавал нови, трети за годината парламентарни избори. Ако се действа добросъвестно и стъпките се извършват без съзнателно закъснение, е допустимо идващият избор да бъде най-рано в края на октомври.

На доктрина може да се стигне до избори 2 в 1 – парламентарни и президентски в един ден. Ако има нови избори, президентът може да остави настоящето служебното държавно управление да ръководи в същия състав, само че с нов декрет.

Радев обаче няма право да разпусне Народното събрание в последните три месеца от мандата си, т.е. от 22 октомври нататък. При тази догадка бихме имали служебно държавно управление и настоящо Народно заседание, споделят конституционалистите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР