Консултации на „Дондуков 2“: Искри прехвърчаха между Румен Радев и

...
Консултации на „Дондуков 2“: Искри прехвърчаха между Румен Радев и
Коментари Харесай

Консултации на „Дондуков 2“: Искри прехвърчаха между Румен Радев и ГЕРБ

Консултации на „ Дондуков 2 “: Искри прехвърчаха сред Румен Радев и ГЕРБ

Искри прехвърчаха още в първите минути на консултацията сред коалиция ГЕРБ-СДС и президента Румен Радев. Днес Радев ще организира срещи с всички парламентарно показани партии.

„ Необходими са оперативни и виновни дейности по сформиране на кабинет и от Народното събрание зависи това да бъде осъществено бързо и отговорно “, сподели Радев в началните си думи към представителите на ГЕРБ – Десислава Атанасова, Даниел Митов и Томислав Дончев.

„ Усложнената среда за сигурността, пандемията, икономическата и обществената рецесия, внасянето на ефикасен проект за възобновяване и резистентност на в период, изискват ясна отговорност и оперативно ръководство. В същото време държавното управление е в оставка, а министър председателят е в отпуск. Но отговорността за ръководството на България тегне върху това държавно управление по силата на Конституцията, до момента в който министър председателят и министрите не предадат ключовете на идващото държавно управление “, сподели Радев, намеквайки за очевидната липса на премиера в оставка Бойко Борисов.

„ Готови сме със състав за Министерски съвет, който според процедурата и след извършените съвещания, чакаме първо на нас да връчите мандат, като партията победител. Очаквахме най-малко да ни поздравите, господин президент “, сподели Десислава Атанасова в отговор.

„ Да, вярно отбелязвате, още не е отминала здравната пандемия. Предстоят стопански и здравни провокации. И ние, осъзнавайки отговорността, която носим, още директно след изборите уведомихме обществото, че сме подготвени да излъчим състав “, сподели Атанасова.

Тя добави, че ГЕРБ са подготвени на всички конфигурации – да бъдат в съпротива, в ръководството, както и за длъжностен кабинет и предварителни избори.

„ Били сме в сходна обстановка, не ни е боязън – нито от инспекции и проверки, нито от длъжностен кабинет “, добави Атанасова.

Тя добави какъв брой е значимо да се търси баланс в връзките, с цел да се намерят верните решения за България.

В отговор Радев сподели, че няма по какъв начин да бъде проектант на бъдещи обединения, само че институцията дава форма за разговор.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР