Консултантът по въвеждането на системата бонус-малус по задължителната застраховка „Гражданска

...
Консултантът по въвеждането на системата бонус-малус по задължителната застраховка „Гражданска
Коментари Харесай

Много варианти бавят бонус-малус

Консултантът по въвеждането на системата бонус-малус по наложителната застраховка „ Гражданска отговорност на МПС” Ърнст енд Янг показа окончателния си отчет, оповестиха през днешния ден (8 юни) от Комисията за финансов контрол (КФН).

В отчета консултантът е създал 11 вероятни сюжета за система бонус-малус в България, както и е предложил огромен брой фактори, които да бъдат взети поради при нейното създаване. Всички сюжети са направени въз основа на калкулации на данни за българския пазар и отразяват неговата специфичност. Въпрос на преценка по целенасоченост е кой от препоръчаните сюжети за система бонус-малус да бъде определен.
Поради извънредно огромния брой препоръчани разновидности от българския финансов регулатор считат, че сега не е допустимо да се пристъпи към публично разискване на план на нормативен акт, а отчетът на Ърнст енд Янг е изпратен за мнение до Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията и Министерството на вътрешните работи. Предварителните упования са, че на всяко от двете ведомства ще бъде нужен най-малко един месец, с цел да проведат своите съвещания и да посочат най-подходящия съгласно тях вид. След като двете министерства дружно с КФН изразят своите желания, ще се пристъпи към създаване на план на разпоредба и нейното публично разискване. Наредбата, която ще вкара системата бонус-малус в България, ще бъде призната взаимно от КФН, министъра на превоза, осведомителните технологии и известията и министъра на вътрешните работи, като публичното ѝ разискване ще бъде инициирано през месец септември тази година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР