Консулът на България в Будапеща съобщи за интензивен трафик на

...
Консулът на България в Будапеща съобщи за интензивен трафик на
Коментари Харесай

Български автобуси с туристи блокирани 9 часа на сръбско-унгарската граница

Консулът на България в Будапеща заяви за натоварен трафик на сръбско-унгарската граница по отношение на идните новогодишни празници и засилен надзор от способените гранични управляващи, което води до нужда от по-дълго от нормалното изчакване. В рамките на днешния ден на граничния пункт Граничен контролно-пропусквателен пункт Хоргош-Рьоске е имало скупчване на 25 рейса, два от които с български жители. След намесата на консула последните към този момент са тествани и са траяли своето пътешестване. Това заяви пресцентърът на Министерството на външните работи в отговор на питане на Българска телеграфна агенция, откакто в медии се появи информация за случай с български жители, които изчакват на сръбско-унгарската граница при реализиране на автобусен превоз.

По информация на БНР рейсовете са престояли на сръбско - унгарската граница в продължение на близо 9 часа.

Министерство на външните работи поучава българските жители по време на пътувания към новогодишните празници, когато се следи засилен сухопътен трафик, да се осведомят навреме преди предприемането на пътуването и да употребяват различни направления и Граничен контролно-пропусквателен пункт за прекосяване.

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато на телефонните линии на Дирекция " Ситуационен център " на Министерство на външните работи: на телефони: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56, по е-поща - e-mail: [email protected], както и на дежурните телефони за незабавни случаи на дипломатическите ни представителства, напомнят от ведомството.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР