Конституционният съд отново отвори пътя пред ВСС за тест дали

...
Конституционният съд отново отвори пътя пред ВСС за тест дали
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Има синхронизирана акция между КОМПИ, обвинението и опозицията да запазят статуквото в Прокуратурата

Конституционният съд още веднъж отвори пътя пред Висш съдебен съвет за тест дали ще може да посрещне публичните упования – да прегледа всъщност по какъв начин основният прокурор извършва своите отговорности. Подготвяме предлагането за оставката на Гешев и то ще бъде импортирано в пленума на Висш съдебен съвет. Това сподели в студиото на Би Ти Ви правосъдният министър Надежда Йорданова.

Всяко едно от основанията за желаната оставка са със значителен юридически темперамент. Те са задоволително съществени, за съществуването на систематични нарушавания, които повреждат престижа на правосъдната власт…Атаката против Гешев не може да бъде политическа и за мен това е необичайно изказване. Министерство на правораздаването работи с Прокуратурата в границите на закона. Комуникацията е ежедневна и интензивна. Но би трябвало Висш съдебен съвет да разиска всъщност обстоятелствата и събитията към Иван Гешев. Дали Висш съдебен съвет ще подходи професионално е тематика, за която той би трябвало да носи отговорност, уточни правосъдният министър.

Запитана за какво отхвърля до отиде в КОМПИ, с цел да беседва по проблема „ Гешев “, Йорданова съобщи: Ние ще предоставим сигналите по отношение на Гешев в границите на пълномощията на тази комисия. Ние ще си взаимодействаме в границите на закона. Става въпрос за писмени документи, които би трябвало да се показват по съответния ред. Те ще ги получат по надлежния ред. В служебната ми характерност не е посочено задължението да бъда пощальон. Става дума за провеждането на един неуместен диалог, става въпрос за обстоятелства и условия, които са в общественото пространство от доста време. Правят се внушения, които излизат отвън рамките на закона…Нагнетява се напрежение, като се отклонява публичното внимание от основния въпрос – за какво нямаме влезнали присъди по каузи, свързани с корупцията по високите етажи на властта, за какво нямаме действителни дейности “, акцентира правосъдният министър и добави: „ Виждаме една синхронизирана акция сред Прокуратура, КОМПИ и хватки на опозицията, с цел да се резервира статуквото в Прокуратурата. Това няма по какъв начин да не ни тормози. Защото аз желая да видя действителен резултат от работата на Прокуратурата. “
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР