Конституционният съд на Република Северна Македония е отказал да разглежда

...
Конституционният съд на Република Северна Македония е отказал да разглежда
Коментари Харесай

КС на РСМ отказа да разглежда предложението за отмяна на устава и програмата на сдружение Иван Михайлов в Битоля

Конституционният съд на Република Северна Македония е отказал да преглежда самодейността на опозиционната партия „ Левица ”, в която се настояваше за анулация на устава и програмата на Сдружение Културен център " Иван Михайлов " от Битоля.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 1055
От опозиционната партия сезираха Конституционния съд в страната, потвърждавайки, че документите на Културния център „ Иван Михайлов ” водят към разпалване на национална или религиозна ненавист.  

От Конституционния съд осведомят, че решението се базира на обстоятелството, че сдружението е заличено от Централния указател и не съществува като юридическо лице.

През през ноември 2022 година Конституционният съд на Република Северна Македония образува две дела - против Сдружение Културен клуб " Иван Михайлов " в Битоля по тъжба на " Левица " и във връзка с документите на Сдружение " Цар Борис Трети " в Охрид по искане на юрист от Северна Македония, който оспорва документите с изказванията, че те са „ противоконституционни, защото са ориентирани към принудително разрушение на конституционния ред, отказване и възпрепятстване на свободното изложение на националната еднаквост на македонския народ и разпалване на национална ненавист и непоносимост ”. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР