Конституционната реформа ще върви паралелно с промени и в другите

...
Конституционната реформа ще върви паралелно с промени и в другите
Коментари Харесай

Христо Иванов: Конституционната реформа ще върви паралелно с промени и в други закони

Конституционната промяна ще върви редом с промени и в другите професионални закони. Това разяснява пред медиите съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов, откакто на първо четене.

Но всичко зависи от конституционната смяна като основа, регистрира той и е удовлетворен, че има болшинство. За рецензиите на Бойко Рашков Иванов акцентира, че схваща гледната му точка и парламентарната група ще продължи да беседва с него. Ние сме демократична организация, акцентира Христо Иванов.

Постигнато е съгласие, че ръководителите на Върховен касационен съд и Върховен административен съд ще имат единствено по един мандат, а мандатът на основния прокурор да е 5 години. Няма партиите да назначават основния прокурор, съгласно позицията на Иванов. Дебатът за двойното поданство тече дали да е единствено за министри, или единствено за депутати.

Атанас Атанасов отсече: " Това е началото на промяната ". Ефектите ще дойдат от главните закони, Конституцията трасира пътя, акцентира водачът на ДСБ. Най-важното е да имаме самостоятелен съд и отчетна прокуратура, по мнението му.

Кирил Петков регистрира, че през днешния ден е направена първата стъпка в посока на смяната. Според него никой не е удовлетворен от равнището на правдивост в страната. Затова той вижда действителна смяна. Вече се проверява основния прокурор, удовлетворен е Петков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР