Константин Трендафилов, по-известен с артистичния си псевдоним Папи Ханс, се

...
Константин Трендафилов, по-известен с артистичния си псевдоним Папи Ханс, се
Коментари Харесай

Папи Ханс губи шефски пост заради музиката

Константин Трендафилов, по-известен с артистичния си псевдоним Папи Ханс, се разделил с управителен пост в рекламната организация, в която работел 9 години, поради музикалната си кариера. Това показа самият той във влога на Йонислав Йотов – Тото, прочут с хитовия си план „ Скандау ”, който сътвориха с Лъчезар Евтимов – Лъчо.

В дълъг диалог, в който показа вижданията си за живота, музиката и актьора, писателят-певец направи редица самопризнания. Сред тях е и това, че на два пъти се е отказал от висше обучение. А до скоро визитката му в медии започваше с това, че е учил британска лингвистика и публицистика в Софийския университет „ Климент Охридски ”

„ Не приключих нито едно от двете. Стигнах до третата година и на двете. Защото за мен, в действителност нищо не е непременно и тъй като за жал, а в този момент да кажа и същинският отговор, тъй като съм доста зле с ученето. В смисъл, няма какво да те неистина, аз съм доста слаб възпитаник, постоянно съм бил доста слаб възпитаник ”, призна Константин Трендафилов.

Той мечтаел да твори музика още от дребен. И това постоянно е била най-голямата му пристрастеност. Свирел на цигулка, пеел, само че в един миг загърбил тази фантазия, и се насочил към рекламата, а след това към литературата. Не е случайност, защото родителите му са одобрени имена в литературния свят. Баща му – проф. Владимир Трендафилов, който умря при започване на май, 2019 година, е прочут книжовен критик, преводач и учител в Катедрата по англицистика и американистика в Софийския университет „ Климент Охридски ”. Майката на Константин - Кристин Димитрова, е учител по британски език и най-превежданата българска поетеса.

Докато учел висше обучение, Константин Трендафилов започва работа в рекламния бизнес. В един миг той стартира да пуска стиховете си в интернет и бързо става много известен. През 2016 година издава първата си стихосбирка „ За кого се сещаш, когато се сещаш за някого? ”, която е същински шлагер. По-късно стартира работа в рекламна организация, в която става и креативен шеф. Това е същата компания, която по-късно напуща, поради музикалната си кариера. Междувременно, Константин издава романа „ Затворисърце ”, с който също жъне много триумфи. Вече като един от известните млади поети и писатели Константин взе участие в „ Черешката на тортата ” през лятото на 2017 година Там се среща с певицата Дарина Йотова-Дара и още пред камерите посред им прехвръкват искри. След предаването двамата стартират връзка, която не продължи дълго, само че пък и през днешния ден са близки другари. Дара среща Константин с Искрен Тончев-Искрата и незабавно си харесват като креативен тандем. Започват да работят дружно, като първо вършат ария, която Папи Ханс дефинира като „ боза ” - „ занимателно печален регетон с мега тъп и клиширан текст на тематика за какво ми се обаждаш, аз към този момент завърших с теб ”.
Идеята за музиката на „ Кекс ” се появила около диалог на Папи Ханс и Искрата за музиката на дуета Павел и Венци Венц. Творческият тандем последвал вдъхновението на смешка и скоро били подготвени и с музиката – диско звучене, и с текста. Константин решил, че тематиката на песента наложително би трябвало да е, че лирическият воин през вчерашния ден е правил секс. Това е и първото демо на парчето. После Искрата дал концепция да заменят думата с „ кекс ”. Любопитна детайлност е, че когато работили по песента, не считали да я пускат, просто се забавлявали. Решили се да я показват малко по-късно. Хитовото звучене и хумористичният заряд на „ Кекс ”, както и ексцентричният, занимателен клип, в който Папи Ханс прави усещане и с актьорския си гений, евентуално са основни за това парчето да провокира голямо внимание мигновено след премиерата си в края на 2017 година И това в случай че не е ослепителен старт на музикална кариера...

Като че Папи Ханс се е подготвял за това, тъй като година по-рано почнал да върви на уроци при вокален възпитател: „ Сякаш съм го усещал ”. Тогава решил да поднови  заниманията, защото пеел като дребен, а след това загърбил музиката за известно време.

Радостта върви с ново предизвикателство. Малко преди премиерата на „ Кекс ”, Константин Трендафилов е на среща с сътрудниците в рекламната организация, в която работи. Казват му, че съгласно тях той не трябвало да работи повече във компанията. Аргументът бил, че към този момент се е посветил повече на музиката. „ Аз съм работел там, до този миг, 9 години... Когато станах криейтив шеф, тази организация стартира да печели награди. В момента, в който пуснах „ Кекс ”-а, организацията беше №1 по креативност и по успеваемост в България и имахме редица интернационалните награди ”, споделя Константин Трендафилов. И въпреки всичко сътрудниците му считали, че е прекомерно замесен в странични планове и не му пука толкоз доста за рекламната организация. А това, признава той, по някакъв метод е по този начин. Рекламата за него е била пристрастеност първоначално, само че в един миг стигнал до стадия, в който може да „ прави това и без да му пука за него, и ще го прави доста добре ”. Просто желал да твори и песни, за което постоянно е мечтаел. Година по-късно се разделили. Явно е било за положително, тъй като Константин Трендафилов основа с сътрудници своя рекламна организация, която през днешния ден е много сполучлива.

Папи Ханс продължава да твори музика. Разкрива разнообразни нюанси на артистичната си натура в идния си първи албум, който ще съдържа 12 песни, към които ще има и 12 клипа, и книга. Всеки месец ще показва по една ария. Всички части са подготвени, дори има няколко бонус песни, които ще бъдат единствено в албума. Вече е снимал три клипа, работи по четвъртия. Цялата идея на плана му се основава върху свободата. Песните са в напълно разнообразни стилове и следват история. Константин не желае да издава нещо от тази история авансово. Не желае хората да знаят какво чакат. Константин счита, че рядко се питаме: „ Аз знам ли какво желая? Следвам ли своя личен усет? ”. Това е значимо, тъй като трансформира и хората, и изкуството, казвал е той и е допълвал, че вижда по какъв начин артистите всеобщо се пробват да създадат това, което ще се хареса, а не да диктуват. „ Както е споделил Хенри Форд, „ в случай че бях питал хората какво желаят, щяха да кажат по-бърз кон ”. Трябва да заявяваме себе си ”, споделя Папи Ханс. Той е уверен, че всеки актьор би трябвало да е достоверен, да покаже колорит от себе си, който светът не е виждал. А не да се пробва да уцели, налучка усета или да подражава на някого към този момент одобрен актьор. Тепърва, може би с сегашния си план, Папи Ханс ще покаже огромна част от този, който е.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР