Консорциумът Aqua Comms, Meta, Microsoft и Vodafone обяви завършването на

...
Консорциумът Aqua Comms, Meta, Microsoft и Vodafone обяви завършването на
Коментари Харесай

Трансатлантическият кабел Amitiés между САЩ и Европа с капацитет 400 Tbit/s вече функционира

Консорциумът Aqua Comms, Meta, Microsoft и Vodafone разгласи завършването на плана за подводния интернет кабел Amitié (AEC-3), който има 16 двойки нишки и потенциал от 400 Tbps. Кабелът с дължина 6 783 км свързва Обединеното кралство и Франция със Съединени американски щати. За построяването на кабела дава отговор Alcatel Submarine Networks (ASN).

Новата трансатлантическа система свързва основаните в Бостън центрове за данни на EXA Infrastructure с центровете за данни на Orange в Le Porges (френската провинция Бордо) и Vodafone в Bude в Обединеното кралство.

Както съобщи Meta, кабелът Amitié би трябвало да усили надеждността и потенциала на връзките сред Северна Америка и Европа. От своя страна Microsoft акцентира, че въвеждането в употреба на новия кабел ще даде опция за по-широко потребление на облачните услуги от страна на фирмите и частните консуматори. Aqua Comms и Vodafone показаха удовлетворение от резултатите от плана.

По данни на Vodafone през идващите пет години се чака шесткратно нарастване на трансатлантическата честотна лента, с цел да се отговори на потребностите на актуалната ИТ инфраструктура. Orange означи „ екологичните качества “ на кабела спрямо предходните генерации системи. Този кабел изисква два пъти по-малко сила и има 10 пъти по-голям потенциал.

Според участващите в плана компании подводният трансатлантически кабел Amitiés ще ускори свързаността и ще даде дълго чаканата резистентност на интернет връзката сред Съединени американски щати, Франция и Обединеното кралство.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР