Консорциум от инвеститори, воден от Japan Industrial Partners (JIP), най-големият

...
Консорциум от инвеститори, воден от Japan Industrial Partners (JIP), най-големият
Коментари Харесай

Toshiba ще бъде продадена на консорциум от инвеститори за 15 млрд. долара

Консорциум от вложители, воден от Japan Industrial Partners (JIP), най-големият фонд за частни финансови вложения в Япония, купува японския промишлен конгломерат Toshiba Corp. за 2 трилиона йени или малко повече от 15 милиарда $.

Купувачите ще платят 4620 йени за акция на Toshiba, което надвишава с към 10 % цената им при затварянето на тържищата в четвъртък. След привършване на договорката компанията ще стане частна, оповестява The Wall Street Journal.

През 2022 г японският софтуерен колос Toshiba даде обещание да спре да разчита прекомерно доста на административните органи, откакто следствие откри, че той е в скрито съглашение с министерството на търговията на Япония, което цели оказване на напън върху задграничните акционери. Ако актуалната договорката бъде утвърдена от акционерите и регулаторите, това би отбелязало края на годините на неустойчивост в Toshiba - някогашният водач на японския корпоративен свят. Компанията беше принудена да напусне доста от добре познатите си подразделения, в това число произвеждане на преносими компютри и здравно съоръжение, отбелязва изданието.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР