Консервативната партия на премиера Борис Джонсън във Великобритания понесе тежко

...
Консервативната партия на премиера Борис Джонсън във Великобритания понесе тежко
Коментари Харесай

Консерваторите на Борис Джонсън понесоха тежко поражение на частични избори

Консервативната партия на премиера Борис Джонсън във Англия понесе тежко проваляне на частични парламентарни избори, съобщи Франс прес.

Агенцията отбелязва, че гласуването, което е било самобитен тест за Джонсън, забъркан в редица кавги, е отслабило още повече неговите позиции.

Две години след триумфа си на парламентарните избори, обезпечен от неговото заричане да реализира Брекзит, 57-годишният министър председател рискува престижът му в партията мощно да намалее, даже да бъде пожелан избор на съмнение, с цел да бъде заместен от различен политик отпред на болшинството, надлежно и на държавното управление.

На този декор Англия е изправена пред скок на броя на инфектираните с ковид - над 88 хиляди нови случая през вчерашния ден - връх за втори следващ ден, дължащ се на разновидността Омикрон.

Частичните парламентарни избори в Северен Шропшър - изборен регион, включващ доста селски местности в Централна Англия, където консерваторите постоянно до момента печелеха от обособяването му през 1983 година - се трансфораха в успех за демократичните демократи. Кандидатката на дребната еврофилска партия Хелън Морган се наложи с 47 % - с 6000 гласа преднина пред своя противник реакционер, сочат оповестените публични резултати.

Избирателите " обявиха ясно " на Борис Джонсън, че " празненството свърши ", сподели Морган в речта си, откакто бе оповестена успеха ѝ. " Вашето държавно управление, ръководено с неистини и фанфаронство, ще би трябвало да дава отговор " - " то може и ще бъде победено ", обърна се новата английска депутатка към премиера.

Четирийсет и шест годишната Морган ще размени в Камарата на депутатите консерватора Оуен Патерсън. Той представляваше там Северен Шропшър от 1997 година, само че бе заставен да подаде оставка поради лобистки скандал.

На гласоподавателите в региона " им беше писнало и ни изритаха ", разяснява провалянето ръководителят на Консервативната партия Оливър Даудън. Той увери, че консерваторите са чули ясно посланието на електората.

Обстоятелствата в Северен Шропшър бяха " много неповторими ", означи в това време Даудън и удостовери поддръжката си за премиера Джонсън.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР