Консервативната партия на министър-председателя на Обединеното кралство Борис Джонсън претърпя

...
Консервативната партия на министър-председателя на Обединеното кралство Борис Джонсън претърпя
Коментари Харесай

Партията на Борис Джонсън с шокираща загуба на частични избори

Консервативната партия на министър-председателя на Обединеното кралство Борис Джонсън претърпя зашеметяващо проваляне на частичните парламентарни избори, които бяха тест за неговото ръководство на фона на седмици на кавги и внезапно покачващи се случаи на COVID-19. Това съобщи Асошиейтед Прес.

Либералният демократ Хелън Морган спечели 47% от вота в Северен Шропшър, селски регион в Северозападна Англия, който е представляван от реакционер съвсем непрестанно от 1832 година насам. Изборите бяха свикани, откакто някогашният член на Народното събрание от района (който беше от Консервативната партия) подаде оставка поради корупционен скандал.

" Тази вечер жителите на Северен Шропшър приказваха от името на английския народ ", съобщи Морган в победната си тирада.  " Те споделиха мощно и ясно: " Борис Джонсън, празненството свърши. Твоето държавно управление, ръководено посредством неистини и блъфиране, ще бъде подведено под отговорност. То ще бъде проверявано, ще бъде подложено на критика и може да бъде победено. "

Резултатът ще окаже напън върху Джонсън само две години откакто беше избран отново с видимо неоспоримо мнозинство от 80 места в Народното събрание. През последните седмици обаче престижът му беше подкопан от изказвания, че той и неговият личен състав са участвали на коледни партита миналата година, до момента в който Англия беше в локдаун, от опити да защищити собствен съдружник от обвинявания в нелегално лобиране и от догатки, че е приемал непозволено дарения за финансиране на разточителния ремонт на формалната си резиденция.

Поддръжници и съперници слагат под въпрос и метода, по който Джонсън се оправя с пандемията, откакто тази седмица новозаразените във Англия доближиха рекордни стойности.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР